Fideszes kártyavár: már az adatvédelmi hatóság előtt van a Völner-Schadl páros politikai mutyija

Fideszes kártyavár: már az adatvédelmi hatóság előtt van a Völner-Schadl páros politikai mutyija

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult Nunkovics Tibor, amiért Völner Pál megbukott államtitkár bizalmas adatokat kért róla barátjától és állítólagos tettestársától, Schadl Györgytől. 

Amellett, hogy az igazságügyi miniszter helyettese a végrehajtók főnökének segítségével próbál politikai ellenfele ellen kompromitáló adatokat gyűjteni - tegyük hozzá, sikertelenül -, a botrányos ügy mellé külön pikkantériával szolgál az is, hogy Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében a kilakoltatások során rendkívül aktív Völner Pál ügyvédi irodája. 

Erről ITT OLVASHAT egy összefoglalót:

Mindenesetre a jobbikos Nunkovics Tibor az ATV Egyenes beszéd című műsorában leszögezte, a NAIH-tól azt várja, derítsék ki, hogyan fordulhat elő, hogy egy állam szervezetnél az ott kezelt adatok egy baráti telefonhívásra kiadnak politikai ellenfeleknek. Egy demokráciában nem így kellene működnie - fogalmazott a politikus. 

Völner Pál és Schadl György egyébként abban a hitben volt, hogy Nunkovics Tibor licitálni szeretne a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt utcára kerülő magyar állampolgárok ingatlanjaira, azonban a valóság ennél sokkal prózaibb:

a jobbikos politikus 2019-ben közérdekű adatigényléssel fordult a földalapkezelőhöz, azonban hiába a jogerős bírósági ítélet, nem történt meg az adatszolgáltatás. Nunkovics Tibort ezért kért végrehajtást, így került fel Schadl-rendszerébe. 

Így a valószínűsíthetően hivatali visszaélés során szerzett információk nem is kerültek a nyilvánosság elé - a választási kampányra aztán Schadl György a rács mögé került, Völner Pál pedig megbukott. 

Nunkovics Tibor arra is figyelmeztetett a műsorban, hogy a bíróság elé viszik az ügyet, ugyanis bár most ő az áldozat, de a személyiségi jogok megsértését nem tartja egyedinek. Bármelyik honfitársunkból lehet áldozat - közölte.