Schadl - Völner-ügy: Nagy Ádám ügye nem került be a vádiratba

Schadl - Völner-ügy: Nagy Ádám ügye nem került be a vádiratba

Hiába tárgyalta részletesen a közel kétezer oldalas nyomozati anyag, hogy Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke állítólag csak úgy tudott levizsgázni egy esetben a Pécsi Tudományegyetemen, hogy ott sem volt a vizsgán, illetve ebben hogyan segítette őt Schadl György, Nagy Ádám ügye nem került be a vádiratba

- értesült a 24.hu.

A Központi Nyomozó Főügyészség a büntetőeljárás indoklásában azt írta, hogy Schadl György Mészáros Pál Emil tanársegéd segítségével és közreműködésével elérte, hogy Nagy Ádám a Nemzetközi jog I. vizsgát sikeresen teljesítse. Az online felületen teljesíthető vizsgát Nagy Ádám helyett feltehetően egy, a tanársegéd által beszervezett PhD-hallgató teljesítette.

A korábbi nyomozati iratok szerint a tavaszi szemeszter végén Schadl a nyomozati iratok szerint további három tanulmányi akadály leküzdésében segített Rogán kabinetfőnökének.

Az érintett tanársegéd vizsgáztatási jogát felfüggesztették a történtek után. A dékán szerint

Mészáros Pál Emil azt mondta, baráti szívességet tett, amit nagyon megbánt már, a tanársegéd közölte a 24-nek később viszont már azt mondta: nem tett elismerő nyilatkozatot a vizsgaszabályzat megszegésével kapcsolatban. Az egyetem belső vizsgálata pedig arra jutott, hogy nem történt vizsgákkal kapcsolatos visszaélés.

Nem szerepel egyebek mellett a vádiratban az sem, hogy a nyomozati iratok alapján Schadl György kék villogóval közlekedett a buszsávban. A 24.hu rákérdezett a Központi Nyomozó Főügyészségnél arra, miért maradtak ki ezek a részletek, de csak azt írták, hogy az ügy bírósági szakban van, újabb információt nem tudnak adni róla.