Újabb gyanúsítottjai vannak a Völner-Schadl-ügynek

Újabb gyanúsítottjai vannak a Völner-Schadl-ügynek

Újabb két személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 15 gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek – tudta meg a 24.hu, amely a nyomozóhatóság tájékoztatása alapján arról ír, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói kar elnökét is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen tettek már beismerő vallomást.

Továbbra is három személy – köztük Schadl György, a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban május 8-ig, amíg a többi gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Korábban Polt Péter legfőbb ügyész közölte, hogy Völner Pálnál is vizsgálták a személyi szabadság esetleges korlátozását, de a büntetőeljárásról szóló törvény alapján arra jutottak, hogy nála nem álltak fenn ennek jogi feltételei.

Egyetlen képen több év börtön: Völner és Boldog a parlamentben

Csütörtökön az Országgyűlés megválasztotta Novák Katalint köztársasági elnöknek. Bár a szavazás titkos volt, a számadatok alapján (188 érvényes szavazatból 137-et kapott Novák) biztosra vehető, hogy a kormánypárti politikusok közül a Fidesz jelöltjére volksolt Völner Pál államtitkár is, aki közel százmillió forint kenőpénzt vett át Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, cserébe kormányzati-politikai támogatást biztosítva a végrehajtók egyes ügyeiben.