Schadl-Völner-ügy: Az sem volt véletlen, hogy csak másfél évvel a letartóztatás után lett új elnöksége a végrehajtóknak

Schadl-Völner-ügy: Az sem volt véletlen, hogy csak másfél évvel a letartóztatás után lett új elnöksége a végrehajtóknak

Végül Varga Judit évfolyamtársát választották meg elnöknek és azt az öt nevet, akikre egy hangfelvételen utalnak.

Mindig felmerült, hogy mikor, miért nem mondtunk le akkor, miért most? Tehát itt semmi nem véletlenszerűen történt az elmúlt másfél évben. Tehát az, hogy mi most lemondtunk, és miért éppen most, ez azért van, mert most kellett lemondani

- egyebek mellett ez hallható azon a hangfelvételen, amelyen a végrehajtói kar korábbi elnökségi tagja arról beszél, miért nem mondtak le másfél éven keresztül.

Ebből egy hat perces részletet hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az RTL péntek esti híradójában pedig elhangzott, Schadl György őrizetbe vétele, majd letartóztatása után kifejezetten kérték, hogy maradjanak a helyükön. Ami ráadásul nem volt megindokolva.

Az egyik küldött azt is elmondta, hogy kiket kell megválasztani az új elnökségnek.

Elég erőteljesen adták tudtunkra ezen a választmányi ülésen, hogy milyen öt névvel kell kalkulálnunk és kit szeretnének az elnökségben látni

- közölte a végrehajtók egyik küldötte.

Ezek után nem volt meglepő, hogy éppen azt az öt nevet választották meg a tisztújításon, akikre a hangfelvételen utalnak, illetve elnök az a Lupkovics Beáta lett, aki Varga Judit igazságügyi miniszter egyetemi évfolyamtársa volt.. Az viszont nem derült ki, hogy a névsort ki adta le nekik és is kinek az utasítására nem mondtak le másfél évig.

Hadházy Ákos jelezte, hivatali visszaélés és befolyással üzérkedés bűntettének gyanúja miatt feljelentést fog tenni. Az RTL a kormányt, és a köztestületet kereste, hogy megtudják, ki utasította a végrehajtói kar elnökségét és a választmányi tagokat. Egyik helyről sem érkezett válasz.

Címlapkép: Schadl György elsőrendű vádlott. Fotó: Alfahír/Béli Balázs