Schmidt Mária szerint nem kell ide a Yale vagy a Harvard, a focimeccseken való térdelés pedig "import cucc"

Schmidt Mária szerint nem kell ide a Yale vagy a Harvard, a focimeccseken való térdelés pedig "import cucc"

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója a 168 órának adott interjút, ami csütörtökön lesz olvasható, előtte azonban a lap egy kis kedvcsinálónak szerdán közzétett egy rövid részletet belőle.

Ebből kiderül, hogy Schmidt nem tekinti magát a kormány "főideológusának", azt azonban nem tagadja, hogy jó barátságot ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A kínai Fuden egyetem kapcsán kiemelte, hogy azért nem akarnak nyugati egyetemet Magyarországra, mert a Yale-en vagy a Harvardon „a woke mozgalom ideológiája” a meghatározó, ami hazánktól egy teljesen idegen szellemiség, így semmi szükség arra, hogy itthon is teret hódítson.

Az interjú során kitért a magyar válogatottra is, akik nem térdeltek le az írekkel játszott barátságos mérkőzésen. Schmidt úgy véli ez egy "import cucc", ami nem rólunk, hanem a mi múltunkról, nem pedig a mi jövőnkről szól. A térdelést, mint gesztust "jóemberkedésnek" nevezte.

Természetesen az EU sem maradhatott ki a kiosztásból, az igazgató úgy látja az Európai Unió nem azzal foglalkozik amivel kellene, illetve az általa hozott elítélő határozatok tulajdonképpen semmit nem érnek,  az unió különben is az Amerikai Egyesült Államok haderejének védőhálójára szorul.