Schwarcz-Kiefer Patrik: Az Integritás Hatóság azóta sem válaszolt az elsőre benyújtott ügyre!

Schwarcz-Kiefer Patrik: Az Integritás Hatóság azóta sem válaszolt az elsőre benyújtott ügyre!

A Régiók Bizottságának jobbikos tagja felidézte, több mint hat hónapja annak, hogy az országban elsőként benyújtottak egy ügyet a korrupcióellenes hatóságnak, válasz azonban még mindig nem érkezett a bejelentésükre.

"Tavaly novemberben Gyöngyösi Mártonnal elmentünk az Integritás Hatósághoz a nyitás napjára. Az országban elsőként eljuttatuk az újonnan felállt korrupcióellenes hatóságnak egy ügyet, a geresdlaki baromfitelep ügyét. Kényes ügy, hiszen a mohácsi polgármester érintett benne, de hát a puding próbája az evés, egy független hatóságnak ez nem jelenthet gondot"

- számolt be friss Facebook posztjában Schwarcz-Kiefer Patrik, a Régiók Bizottságának jobbikos tagja.

Kiemelte:

Ennek most már több mint hat hónapja. És azon túl, hogy a vizsgálat több lehet, mint 30 nap, nem érkezett semmilyen reakció.

A Baranya megyei közgyűlés tagja szerint így nehezen lesz bizonyítható, hogy a kormány valóban fellép a korrupció ellen. Márpedig ez a függvénye annak, hogy érkezik-e uniós pénz hazánkba. Hogy lesz-e pénz például a mohácsi hídra.

"A mai nap ismét levelet írtam a hatóságnak, hogy milyen határidővel számolhatok a bejelentéssel kapcsolatban. Végül is Navracsics Tibor miniszter úrnak is feltűnt 5 év után, hogy a villánykövesdi medihotel sosem lett befejezve… Azért remélem az Integritás Hatóság gyorsabb lesz."

- zárta sorait Schwarcz-Kiefer Patrik.

(Címlapkép: Schwarcz-Kiefer Patrik/Facebook)