Schwarcz-Kiefer Patrik: Mi lesz veled, zöld rendszám?

Schwarcz-Kiefer Patrik: Mi lesz veled, zöld rendszám?

A Jobbik-Konzervatívok autózásért felelős politikusa szerint a kormány ismét baltával vág oda, ahol csak normális szabályokra lenne szükség.

Az, hogy az autógyártók után az autót használók közül is van, aki kijátssza a „hibrid” autók nyújtotta előnyöket, kedvezményeket, nem jelenti, hogy minden magyar polgárt büntetni kellene, és meg kell vonni a tisztességes felhasználóktól is a kedvezményeket - írja Facebook oldalán a Jobbik-Konzervatívok.

A konzervatív párt „Normális autózásért” szakmai programjának felelőse úgy látja, a kormány a sajtó értesülései szerint sajnos ezt tervezi a normális szabályok meghozatala helyett.

Pedig a Régiók Bizottságának jobbikos tagja szerint a megoldás egyszerű:

Azon plug-in hibrid autóktól vegyék el a zöld rendszámot, amik nem tudnak megtenni tisztán elektromos módban 50 km-t, és nem képesek tölteni magukat.

Mint írja, a posztban látható Porsche például nem kapna zöldrendszámot. Jogosan.

Közölte: első körben azonban a beadott írásbeli kérdésükre várják a választ: mit is tervez valóban a kormány? - zárul a Facebook bejegyzés.

(Címlapkép: Tesla márkájú elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál az átadás napján, 2018. november 28-án. MTI/Varga György)