Célkeresztben a nagyvadász! A Jobbik feljelentést tesz a Semjén-ügyben

De még vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményeznek Semjén Zsolttal szemben.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztat1óján beszélt arról, hogy Semjén Zsolt skandináviai luxusvadászatát finanszírozó Farkas-család (Farkas József és Farkas Tamás) cégei, a 2012 és 2017 közötti időszakot vizsgálva, amely időszak egyébként lefedi Semjén Zsolt luxustúráit is, több mint 800 millió forintnyi közbeszerzést nyertek el.

Nincs semmilyen rokon: egy támogatásokban is sikeres vállalkozó fizeti Semjén luxusvadászatait

Csakhogy az ügyet eredetileg is kirobbantó Magyar Nemzet újabb részleteket közölt a gyilkos urizálásról, és most azt írják, hogy nem rokonaival szokott Semjén Zsolt vadászni, hanem egy olyan üzletemberrel, aki sikeres az állami támogatásokban is.

Érdekeltségeik egyébként megjelentek Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába programban és a szintén baljós Türr István Kutató- és Képző Központ körül is.

De ha ez nem lenne elég – folytatta Szilágyi György - a Farkas-család "bőkezű támogatásokat is kapott": összesen közel 600 millió forint értékben jutott vissza nem térítendő támogatásokhoz uniós forrásokból.

Nem vizsgálva a beruházások hozadékait, a Farkas-család, amely offshore-paradicsomokban adózik, több mint 1,3 milliárd forintot profitált, melyhez

"feltehetően, a gyanú szerint Semjén Zsolt támogatása és barátsága nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen jutottak volna hozzá"

– jelentette ki a jobbikos politikus.

Így szerinte egyértelmű, hogy ki is miért finanszírozta ezeket a luxusutazásokat, és hogy Semjén Zsoltnak helyes volt-e elfogadni ezeket az ajándékokat. Szilágyi György hangsúlyozta: ezt a legalább 25 millió forintos tételt (utazásonként 5 millió forintért) fel kellett volna tüntetnie Semjén Zsoltnak a vagyonnyilatkozatában, mint ajándékot.

Azonban ez elmaradt.

Ezért a mai napon Semjén Zsolttal szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Jobbik, és arra kéri az illetékes mentelmi bizottságot, hogy minél hamarabb kezdjen vizsgálatba.

Szilágyi György szerint felmerülhetnek büntetőjogi következmények is: ezért feljelentést tesz a Jobbik, annak érdekében, hogy a hatóságok kivizsgálják, történt-e visszaélés, vesztegetés, korrupció ebben az ügyben, mert a legerősebb ellenzéki pártban úgy gondolják az eddig megismert adatok, és mellébeszélések alapján, hogy történtek gyanús dolgok.

Ígéretet tett arra is, hogy ha Polt Péter mégsem így gondolja, akkor a Jobbik-kormány ideje alatt fogják majd kivizsgálni ezt az ügyet is a korrupciós ügyek felgöngyölítésére szakosodott független szervezettekkel, mert „egy olyan országot építünk, ahol a politikusoknak nincsenek kiváltságaik, ahol a politikusok nem azért dolgoznak, hogy a saját zsebüket tömjék, hanem a magyar emberek felemelkedéséért és életminőségük javításáért” - fűzte hozzá Szilágyi György.