Kiakadt az Országos Bírósági Hivatal elnöke, mert nyilvánosságra került a trágár beszéde

Kiakadt az Országos Bírósági Hivatal elnöke, mert nyilvánosságra került a trágár beszéde

„A felvétel tartalmának nyilvánosságra hozatala csak az OBH elnökének hozzájárulásával lehetséges, mely hozzájárulást az OBH elnöke kifejezetten megtagad. A felvétel (leiratának) jogellenes nyilvánosságra hozatala esetén a szükséges és indokolt jogi lépéseket megtesszük”

– írta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki kabinetje, amikor a Senyei György és Schadl György közötti hangfelvétel részleteiről kérdezte őket a Telex. 

A beszélgetésben az OBH elnöke és a végrehajtói kamara vezetője Varga Zs. András kúriai elnököt röhögik körbe amiért ő egy közleményben keménykedett a portállal - idézi fel a portál. 

Ahogy arról beszámoltunk, Schadl Györgyről nemcsak az derült ki eddig, hogy a végrehajtói kar elnökeként üzletelt az Igazságügyi minisztérium munkatársaival, illetve annak korábbi államtitkárával, Völner Pállal, hanem az is, hogy még az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökével is bizalmas viszonyban van

A titokban rögzített beszélgetés leirata szerint az OBH elnöke, Senyei György meglehetősen egyszerű nyelvezettel beszélget Schadl Györggyel a Kúria elnökéről. 

A beszélgetés még 2021-es, akkor rögzítették, amikor a sajtó arról cikkezett, hogy Hajas Barnabást, a volt igazságügyi államtitkárt, ítélkezési tapasztalat nélkül nevezték ki bírának, majd ültették be a Kúriába. A kritikákra azonban támadó hangvételű közleményben reagált Varga Zs. András, a Kúria elnöke.