Összeférhetetlenség miatt nem lehetett helyzetbe hozni a fideszes alpolgármestert? - Nem gond, megoldották

"2017. szeptember 1. napjától 2018. február 28. napjáig a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozására, valamint bevezetésére Jeneiné dr. Rubovszky Csillát miniszteri biztossá nevezem ki" - írta Seszták a Magyar Közlönyben.

Ősz óta tehát Rubovszky Csilla egy olyan, tudományosan megalapozott programon ügyködik, amely a 80 évnél idősebbeket hivatott eligazítani a mai világ technológiai dzsungelében.

A nemes feladattal mindössze annyi a probléma, hogy Rubovszky Csilla az V. kerület alpolgármestere, így a hatályos törvények értelmében

nem tölthetne be a kormánytól vagy annak egyik tagjától kapott tisztséget.

Ráadásul Rubovszky már 2015 nyarán is ugyanezért az ügyért felelős miniszteri biztos lett, igaz az NFM 2015-ös közlése szerint sem díjazást, sem egyéb juttatást nem kap a munkájáért, amit még a minisztériumi titkárság sem segít.

A minisztérium szerint egyébként Rubovszky miniszteri biztossága azért nem összeférhetetlen az alpolgármesterségével,

mert tudományos tevékenységet végez.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben ugyanis az áll, hogy "ha ezen megbízatás keretében tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet lát el, illetve nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban áll". Ezzel meg is lett a kiskapu, amin keresztül már kikövezett út vezet a betölteni kívánt pozícióhoz.

Rubovszky végzettségét tekintve jogász valamint szociálpolitikus, publikációi között viszont nincs olyan téma, aminek akár csak távolról is köze lenne az idősek infokommunikációjához.

Mindenesetre a komoly tudományos munkájáról így számolt be egy interjúban:

[video:https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=1nuXf3_tFlo]