Simicska berúgta az ajtót a Magyar Nemzet megszüntetésével

Egy bizalmasa szerint a nagyvállalkozó sokkolni akarta a piacot.

„Arra számítottam, hogy Lajos kiviszi a piacra a Nemzetet és befektetőt keres majd rá. Ehhez képest engem is váratlanul ért, hogy kilőtte a lapot. Jó, annyira azért nem volt váratlan: korábban már volt szó arról, hogy negatív választási szcenárió esetén megszünteti az újságot, mivel csak viszi a pénzt, hirdetés alig, és a tizenhárom-tizennégyezres példányszám is kevés. A gyors döntés azonban engem is megdöbbentett”

– mondta a névtelen a forrás a lapnak. Hozzátette:

„Lajos valószínűleg sokkolni akarta a piacot. Azt akarta mutatni, hogy na, ha valóban fontos nektek a sajtószabadság, akkor tessék, itt van, azonnal vegyétek meg.”

A nagyvállalkozó bizalmasa arról is beszélt, hogy Simicska Lajos nem egy „tökölődős típus”, ezért sem adott egy hónapot arra, hogy mustrálgassák az érdeklődők a Nemzetet.

„Berúgta az ajtót, hogy hihetővé tegye: nem bűvészkedni akar a lap értékesítésével, hanem befejezni azt, amit eddig tett”

- mondta a Zoom.hu forrása.

Szerinte a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online csak égette a pénzt, a Heti Válasz is mínuszban volt, ahogyan a HírTv fenntartása is jelentős költség, pláne reklám nélkül és kétharmad alatt „az ellenzéki médium minden nyűgével”.

A bizalmas azt is mondta:  Simicska iszonyatos pénzt bukott azzal, hogy meglehetősen sok pénzt föltett a médiára, tehát a választási eredmény utána nagyvállalkozó szempontjából logikus lépés született.

A Mérce információ szerint Ungár Péter frissen választott LMP-s parlamenti képviselő ma tárgyalásokat kezd a Magyar Nemzet kiadójának (NEMZET Lap- és Könyvkiadó Kft.) megvásárlásáról. Ungár később megerősítette szándékát a lapnak. A 24.hu úgy tudja, hogy a Simicska-portfolió másik tagjának, a Heti Válasz hetilapnak pedig új finanszírozó után kell néznie.

A HírTv egyelőre úgy tűnik, hogy még marad:

„Mi, akik itt dolgozunk, feltétlenül jobb hírt kaptunk ma, mint a nemzetesek… Elhangzott, hogy tíz-tizenöt százalékos leépítés lesz, racionalizálás, ami legfőképpen azért érdekes, mert éppen most hirdettünk meg egy új, vasárnapi, nőknek szóló műsort, olyasmit, mint amilyen a Szabadfogás. Nagyjából egy évig még biztosan marad a tévé, de ebben a teljesen torz médiastruktúrában mire lehet azt mondani, hogy biztos? A Népszabadságot titokban, egy nap alatt végezték ki. Az biztos, hogy akik maradnak, azoknál marad a gyomorgörcs is.”