Milliárdokat húznak be trafikból Simonka vádlott családtagjai is

Milliárdokat húznak be trafikból Simonka vádlott családtagjai is

A költségvetési csalással gyanúsított fideszes Simonka György unokahúga és unokaöccse összesen 11 trafikot üzemeltet, az unokahúg, Tóth Renáta pedig a fideszes bűnszervezet elleni vád hatodrendű vádlottja – írja a 24.hu. Tőle egy Suzuki Vitarát és egy Toyota Yarist, illetve egy Volvo nyerges vontatót, valamint 32 millió forint készpénzt, egy házat, egy lakást, egy gyümölcsöst és egy legelőt is lefoglaltak. Tóth Renáta vezette azt a pusztaottlakai alapítványt, mely a leggyanúsabb ügyleteket intézte.

Tóth Renáta öccse, Zsolt 19 évesen szállt be a dohánybizniszbe, cége, a Tabacum Bt. hat helyen üzemeltet trafikot. A cég bevétele minden évben meghaladta a 900 millió forintot, amivel több tízmilliós hasznot hajtott a tulajdonosoknak – tájékoztat a lap.

A Tabacum egyik fióktelepe véletlenül épp azon a tótkomlósi címen van, amelyre Simonkáék cége, az akkor Aktív Klub Kt. nevű vállalkozás 50 millió forintot nyertek, hogy ott autómosót létesítsenek. E cégnek korábban tulajdonosa és vezetője volt Simonka György, valamint Font Sándor szintén fideszes országgyűlési képviselő. A cégnek jelenleg két tulajdonosa van, az egyik Gábriel Pálné, akinek hetedrendű vádlottként kell felelnie a Simonka és társai elleni büntetőperben. A másik Simonka Zsófia, a képviselő testvére, Tóth Zsolt és Tóth Renáta édesanyja. Hozzá ugyancsak kapcsolódik korrupciógyanús ügy: vezetője egy olyan egyesültenek, mely 250 milliót nyert pusztaottlakai kerékpáros turistaközpont kialakulására, és bár ennek tavaly év végére el kellett volna készülnie, még egy kapavágás sem történt.