A tavalyi 183 millióhoz képest idén 640 millióba is kerülhet a siófoki közvilágítás

A tavalyi 183 millióhoz képest idén 640 millióba is kerülhet a siófoki közvilágítás

A siófoki közvilágításra 2021-ben 183 millió forint közpénzt költött Siófok város önkormányzata, az idei költségvetésben pedig eredetileg az ehhez igazodó összeggel kalkuláltak, de már év elején látták, hogy kevés lesz, és kiegészítették 293 millió forintra, azonban Lengyel Róbert polgármester Facebook-posztjában azt írja, ez az összeg sem lesz elég.

"Berobbant az energiaválság és most már ott tartunk, hogy az év végére 560 és 640 millió közé várjuk a tényleges összeget, nyilván a pici árak alakulásától függően. És ez csak a közvilágításunk, amibe a hivatal és a sok-sok intézményünk villanyszámlája – a gázról már ne is beszéljünk – még benne sincs"

– közölte a településvezető. Hozzátette, az elmúlt években apránként haladt ez a munka, most viszont létkérdés, hogy felpörgessék és minél nagyobb ütemben váltsanak a korszerűbb, sokkal takarékosabb technológiákra

Lengyel ezért úgy döntött, elengedné a BFT-től (Balaton Fejlesztési Tanács) nyert 40 millió forintos pályázati forrásról, amit szökőkútra, újabb virágágyásokra, locsolórendszerekre, padkora és pergolákra költhettek volna, az erre szánt pénzt inkább a közvilágítás korszerűsítésére költené.

Mint fogalmazott:

Új virágágyások és szökőkút nélkül megleszünk, de áram nélkül nem.