Sneider hiába kezdeményezte Boldvai vagyonosodásának vizsgálatát, az offshore-lovag érinthetetlen

Hiába kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke Boldvai László, korábbi szocialista országgyűlési képviselő ellen, azt "az állami adóhatóság lehetőségeinek szűkítésére" hivatkozva elutasította a NAV.


 
Miközben a fideszes és a szocialista képviselők gyakorlatilag már az érdemi munka helyett is arról vitatkoznak, hogy kinek is a kreatúrája a Jobbik, Kövér László szerint a nemzeti néppárt várhatóan a szocialistákkal fog össze, ezalatt a szocialisták kötik az ebet, mondván, a Fidesz érdekeit szolgálják a jobbikosok.
 
Kétségtelenül sokakat lázba hozott ez a téma, és persze míg erről folyik a diskurzus a közösségi oldalakon, addig sem kell például a Tocsik-ügyben elhíresült, a tavalyi évben az egész világot megrengető offshore-botrányba belebukó Boldvai László vagyongyarapodásával foglalkozni. Miközben a panamai offshore-botrány más országokban rajtaütéseket, házkutatásokat, dokumentumok, számítógépek, adathordozók lefoglalását vonta maga után, addig nálunk lapított a Fidesz-KDNP pártszövetség és a baloldali ellenzék. Nem is akárhogyan, nagykoalícióban.

Miután nincs egy hete, hogy megírtuk, a Fidesz magasról tesz a szocialista politikus elszámoltatására, meg is érkezett a NAV válasza a jobbikos politikusnak, amelyet Sneider Tamás a rendelkezésünkre bocsátott.

nav
 
Ha örömtelinek nem is nevezhető, de meglepő fordulat, hogy legalább az Adóhivatal nem "kovácsbélázással" zárja a közélet megtisztítására irányuló beadvány elutasítását, hanem a munkatársuk a "legjobbakat" kívánja a jobbikos politikusnak.

Igen ám, csakhogy van egy kis bibi: Sneider Tamás a vagyonosodási vizsgálatot még 2015 decemberében kezdeményezte, magyarul még a levélben hivatkozott módosítás előtt. Vagyis a NAV-nak valójában vizsgálnia kellett volna Boldvai László vagyonosodásának körülményeit.

Az esettel kapcsolatban megkerestük Sneider Tamást, aki elmondta: "Ügyvédeink megvizsgálják a válaszban foglaltakat, ennek fényében döntök a továbbiakról. Magam részéről – beleértve a közvetlen hozzátartozóim vagyonosodására vonatkozó vizsgálatokat is – mindenben készségesen állok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak a rendelkezésére."