Sneider Tamás: felelni fognak azok is, akik készítették és kiadták a lagzis videót

Rendőrségi feljelentés lesz az ügyből.

Mivel a lagzi egyetlen résztvevője sem járult hozzá ahhoz, hogy bármilyen képi anyag megjelenjen az eseményről a sajtóban, ezért személyiségi jogi pert indítanak minden egyes sajtóorgánummal szemben, ami leadta az ominózus megvágott felvételrészleteket - reagált lapunknak Sneider Tamás arra, hogy először a HírTV, később a többi kormánypárti médiatermék is lehozott egy a feleségét kompromittáló felvételt.

A politikus egyébiránt hozzáfűzte: természetesen azok a sajtóorgánumok, amelyek további hazugságokat is közöltek le a videóval kapcsolatban, a szokásos eljárás elé nézhetnek: előbb jön a helyreigazítás, utána pedig fizethetik a milliókat.

Sneider Tamás egyébként példátlannak nevezte, hogy emberek magánéletébe ilyen mértékben belevájjanak a kormánypárti sajtó részéről, szerinte az, hogy egy családi rendezvényéről illetéktelenül ne lehessen képeket közölni nagy nyilvánosság előtt, nemcsak Orbán Viktort, de minden magyar állampolgárt megérintő jog, függetlenül attól, hogy betölt-e a politikai szerepet, vagy sem.

Felvetésünkre, hogy ez nem egy titokban, egy bokorban megbújt paparazzo által rögzített anyag, elmondta, a felvételt azok készítették és vágták meg, akik akkor az N1TV-nél dolgoztak, de külön megbízás keretében, fizetség ellenében vállalták, hogy megcsinálják az esküvői videót. Ezeket a képkockákat nem is láttuk - tette hozzá.

Sneider Tamás közölte azt is,

ezek a munkatársak azóta a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakoztak.

"Velük szemben is elindítjuk az eljárást, hiszen ők adták ki törvénytelenül ezt az anyagot. Hanyag adatkezelésért biztosan felelniük kell majd, de ennél súlyosabb büntetőjogi tételek is megállhatják a helyüket"

- szögezte le.