Soha ennyi korrupciós kérdés nem hangzott még el az Országgyűlésben

Kifejtette, az MSZP ezekben az ügyekben sem lehet hiteles, hiszen ők Lázár Jánossal kart karba öltve tiltakoztak a legerősebb ellenzéki párt akciója ellen.

Hozzátette, tisztán látszik, hogy az MSZP-t ugyanúgy zavarja a korrupció felemlegetése, mint a Fideszt, hiszen "a korrupció nem csak narancs, hanem vörös színben is pompázik".

Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kormány egyetlen MSZP-s politikust sem számoltatott el az elmúlt hat évben, és láthatóan a fideszesek lezártnak tekintik az elszámoltatást. Ez szerinte nyílt és bevallott kudarc.

Kiemelte, hogy a Jobbik a jelenlegi és a korábbi kormányzatok korrupciós ügyeit is föl szeretné tárni, amihez törvényi szintű változások szükségesek, ám egyelőre nem tudni, hogy a kormányzat támogatja-e a nemzeti ellenzék ezt célzó, 12 pontos javaslatcsomagját.

Ennek elemei:

a politikusi álláshalmozás megszüntetése, a mentelmi jog eltörlése, a titkosítások feloldása, a politikusok által elkövetett gazdasági bűncselekmények elévülhetőségének megszüntetése, a politikusok rendszeres vagyonosodási vizsgálatnak való alávetése, az országgyűlési képviselők kettős-, vagy többes állampolgárságának nyilvánossá tétele, az ügynöklisták nyilvánosságra hozása, a volt kommunista vezetők elszámoltatása és közéletből való kizárása, a visszahívhatóság intézményének megteremtése, a politikusok dupla büntethetősége és végül a teljes vagyonelkobzás opciójának megvalósítása.

Elfogadhatatlannak nevezte továbbá, hogy a kormánypárti képviselők a pártpolitikától független, általános kérdésekre, javaslatokra is durva személyeskedésekkel reagálnak.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=Cs7TEA6WuUk]