Sokan próbálnak elhagyni az országot, ezért több órás sorok alakultak ki a határátkelőhelyeken

Sokan próbálnak elhagyni az országot, ezért több órás sorok alakultak ki a határátkelőhelyeken

Nagy a jövés-menés ezen a nyári hétvégén. A zsúfoltság főleg a déli határszakaszon nehezíti az átkelést. Az autósoknak a bácsalmási és a bácsszentgyörgyi átkelőket javasolják.

Három órát kell várakozniuk a hercegszántói határátkelő kilépőoldalán a személyautóknak, a buszoknak és a teherautóknak is – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A személygépkocsival utazóknak a bácsalmási, illetve a bácsszentgyörgyi határátkelőhelyek használatát javasolják.

Ugyancsak a szerb határszakaszon, Tompánál a Magyarországról kilépő személyautók és buszok várakozási ideje két óra. A Szerbia felől személyautóval érkezőknek is két órát kell várakozniuk.

Ásotthalomnál szintén két órát kell várakozniuk a Szerbia felé tartó személyautóknak.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitva tartásáról, illetve az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

(Címlapkép: Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelő előtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelőnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezően regisztrálják belépőket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani. MTI/Varga György)