Jogerős: Életfogytiglanra ítélték a soroksári futónő gyilkosát

Jogerős: Életfogytiglanra ítélték a soroksári futónő gyilkosát

A Fővárosi Ítélőtábla életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte R. Szilvesztert, a soroksári futónő gyilkosát. Az elítélt legkorábban 40 év múlva szabadulhat. A 444.hu beszámolója szerint ez súlyosító ítélet a korábbi 35 éves szabadulási lehetőséghez képest.

Gy. Krisztinát 2013. szeptember 25-én, kocogás közben támadta meg R. Szilveszter. A nőt megerőszakolta és meggyilkolta. A holttestet később a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá.

Az elsőfokú ítéletét tavaly októberben hirdette ki a Fővárosi Törvényszék. R. Szilveszter ekkor is életfogytiglant kapott.

Életfogytiglanra ítélték a soroksári futónő gyilkosát

Életfogytiglanra ítélte a soroksári futónő gyilkosát a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-t. A tényállás szerint a megvádolt középkorú férfi 2013. szeptember 25-én este a XXIII. kerületben, a Szigetdűlő kerékpárútján támadt rá a sértettre, szexuálisan is bántalmazta, megölte, majd elvette mobiltelefonját és távozott.

Az ítélet ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett, így az ügy a Fővárosi Ítélőtábla elé. Az ügyészség és az áldozat édesanyja által megbízott ügyvéd célja a tényleges életfogytiglan volt, míg a védelem azt szerette volna, ha csak kifosztásban mondják ki bűnösnek a férfit, a szexuális erőszak és az emberölés vádjában pedig mentsék fel.

A soroksári futónő gyilkosát megverte bérgyilkos cellatársa a börtönben

A Blikk számolt be arról, hogy a soroksári futó nő megölésével megvádolt R. Szilvesztert az új cellatársa, a csantavéri bérgyilkos, D. Csaba csúnyán összeverte, szerinte "minden ok nélkül". "Egyszerűen nem értem, hogy a védencemet miért helyezték át korábbi cellatársa, M. Richárd mellől, amikor teljes békében, szinte baráti viszonyban elvoltak egymás mellett.

A Fővárosi Ítélőtábla mostani döntése immár jogerős, R. Szilveszter legkorábban 40 év múlva, 82 évesen szabadulhat.