Steinmetz Ádám: „Nincs szándékomban elhagyni a frakciót”

Tiszta sor.

Steinmetz Ádám neve rendszereresen felmerül a kormánypárti sajtóban, amikor a lakájmédia a Jobbik szakadásáról ír. Az olimpiai bajnok vízilabdázóból lett képviselő soha nem tagadta, hogy régi, személyes kapcsolata van a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott Dúró Dórával, és azt sem, hogy kizárását a frakcióból nem támogatta.

„Nincs szándékomban elhagyni a frakciót”

– szögezte le kapásból Steinmetz Ádám, majd hozzátette, a Jobbik listájára szavazóknak köszönhetően került a parlamentbe, és azt a közel 16 ezer embert is képviseli, aki megtisztelte őt a bizalmával a választókerületében.

Viszont megvan a véleménye arról, hogy a Jobbikból távozó politikusok megtartják a mandátumukat.

„Lelkük rajta! Ha a bizalmat a politikai közösségem megvonná tőlem, vagy úgy érezném, és itt Apáti Istvánra és Fülöp Erikre gondolok, hogy nem tudok tovább ennek a közösségnek a részeként politizálni, akkor visszaadnám a mandátumomat. Nyilván, ezt a helyzetet csak súlyosbítja a Szent Koronára tett esküjük is”

- jelentette ki Steinmetz Ádám.

„A sportban egy jó játékos mindig kap ajánlatokat”

- válaszolta arra a kérdésünkre, hogy kapott-e megkeresést a Mi Hazánktól. A most távozók további munkájához sok sikert kíván, és őszintén reméli, a politikai munkásságuk nem arról fog szólni, hogy a korábbi bajtársaikat nemtelen eszközökkel támadják.

A Mi Hazánk esetleges frakcióalapítása kapcsán érdeklődve várja a fejleményeket, de ha ez fideszes támogatással mégis bekövetkezik, abból már konkrét következtetéseket is le lehet majd vonni – magyarázta Steinmetz Ádám.

(Címlap- és borítókép: Steinmetz Ádám a frakcióülésen - fotó: Béli Balázs / Alfahír)