Stohl András: Előbb-utóbb én is kimegyek az utcára

A színész, műsorvezető dühös, mert elérték, hogy féljen az Orbán-rendszerben.

„Én ugyanúgy kiabálnék, mint Schilling, csak gyáva vagyok hozzá. Ezt nagyon nehéz nekem beismerni, mert elvileg én egy macsó férfi vagyok. Néha betelik a pohár és akkor elmormolom magamban, hogy gyáva és cinkos, aki néma. Néha meg azt gondolom, nekem nem a kiállás a dolgom, aztán meg azt, hogy nincs olyan, hogy nem ez a dolgom. Zavarban vagyok, és ez dühít. Zavar, hogy saját magammal sem vagyok jóban emiatt. Legszívesebben ordítanék, de nem merek. Tartok a következményektől. Hogy mi lesz vele, de nemcsak velem, hanem a környezetemmel is”

- mondta Stohl András a Magyar Narancsnak arra a kérdésre, hogy miért nem mondja el a véleményét az Orbán-rendszerről, mint Schilling Árpád.

Arról is beszélt, hogy dühös, mert elérték, hogy féljen, és nem tudja azt mondani, ami a szívén van, de benne van, hogy kimenjen egy tüntetésre, annyira elege van néha.

(…) a közérzetem afelé visz, hogy előbb-utóbb én is kimegyek az utcára. Egyszerűen nem értem, hogy amikor nap mint nap egyre több dolog kerül ki a politikusok és a barátaik ügyeiről, hogyan lehetséges, hogy minden csak két-három napig téma, aztán elfelejtjük, mint egy bulvárhírt”

- mondta Stohl.

A TV2 kapcsán megjegyezte, még nem volt róla szó, de egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy hívják. Ugyanakkor hozzátette, egy érdekes helyzet lenne, és nagy dilemma.

„Elvileg az van, hogy te egy színész vagy, vagy egy műsorvezető vagy, és amivel megbíznak, az nem feltétlenül politikai irányultságú. Viszont ott van ugyanezen a csatornán a Tények, ami erősen befolyásolt. (…) Bevallom, nem tudom, hogyan döntenék. Ráadásul a TV2-nél most van minden, pénz, paripa, fegyver.”