A Fidesz szerint nem indokolt a Nemzetbiztonsági bizottság összehívása - Stummer János további lépéseket sürget

A Fidesz szerint nem indokolt a Nemzetbiztonsági bizottság összehívása - Stummer János további lépéseket sürget

Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke a magyar kormány lehallgatási botrányára reagálva úgy döntött, hogy összehívja a bizottságot annak érdekében, hogy rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány adott ügyben felelős politikusait, továbbá az illetékes szolgálatok vezetőit.

Stummer János az Alfahírnek elmondta, hogy össze szeretné hívni a Nemzetbiztonsági bizottság ülését, de ehhez az is kell, hogy a fideszes tagok is bemenjenek az ülésre. Ennek érdekében délelőtt felkereste Halász János képviselőt, hogy mihamarabb összehívják az ülést. 

Azonban a Fidesz.hu portálon nemrégiben megjelent közlemény szerint erre nem lesz lehetőség, ugyanis Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke közleményében azt írta, hogy 

„a baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják, ezért nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása."

Stummer János erre úgy reagált, hogy számítottak erre, de keresik a további eszközöket arra, hogy miként tudnának nyomást helyezni a kormányra annak tekintetében, hogy megváltoztassák a viselkedésüket és tájékoztassák a közvéleményt.