Tárgyalni fogja a Nemzetbiztonsági Bizottság a közmédiából sugárzott orosz háborús propagandát?

Tárgyalni fogja a Nemzetbiztonsági Bizottság a közmédiából sugárzott orosz háborús propagandát?

A Nemzetbiztonsági Bizottság következő ülésének napirendjére vetetné Stummer János, a plénum elnöke a közmédia orosz állami propagandát képviselő híradásait.

Stummer a Facebookon közzétett bejegyzésében így fogalmaz:

álláspontom szerint is aggasztó az a kiegyensúlyozatlan és részrehajló tájékoztatás, amely a magyar közmédiát az ukrajnai háborúval kapcsolatban jellemzi.

Hozzáteszi, felhívják a kormányzat figyelmét a hiteles és átfogó tájékoztatás fontosságára, mert – mint írja – „a magyar emberek megérdemlik, hogy minden a háborúval és a menekülthullámmal kapcsolatos közérdekű információhoz hozzájussanak”.

 

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke kedden levélben fordult a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökéhez, melyben azt kérte, vizsgálják meg, hogy jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot a közmédia. Brenner rámutatott, a közmédiában az oroszbarát dezinformációs propagandát adják,

az állami tévé és rádió beszélő fejei és meghívott „szakértői” a Moszkvából átvett és oroszról lefordított álhírekkel támadják Európát, miközben oroszbarát üzenetekkel bombázzák a magyar állampolgárokat.

Az ellenzéki politikus levelében hét kérdést is megfogalmazott, melyekkel szerinte a bizottságnak válaszokat kellene keresni. Ezekről itt írtunk részletesen:

Jobbik: Vizsgálják meg, hogy jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot a közmédia!

Dr. Brenner Koloman levélben kérte Stummer Jánost, hogy hívja össze a Nemzetbiztonsági Bizottságot: vizsgálják meg, hogy jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot a közmédia - írja közleményében a Jobbik. Orbán elsősorban a közmédián keresztül vette át Oroszországból a dezinformációs propagandát. A putyini agymosást a mai napig - az Ukrajna elleni orosz agresszió után is - beletolják a köztévé nézőinek arcába.