Negyedére csökkent a Paks 2-ért felelős Süli János fizetése, elbukta 30 milliós végkielégítését is

Negyedére csökkent a Paks 2-ért felelős Süli János fizetése, elbukta 30 milliós végkielégítését is

Nem járt valami jól a KDNP-s Süli János azzal, hogy már nem tárca nélküli miniszterként, hanem csak államtitkárként felel a paksi atomerőmű bővítési munkálataiért.

24.hu azt írja,

Sülinek rendesen megkurtították a fizetését, ugyanis negyedét kapja korábbi javadalmazásának: míg korábban bruttó 5 milliót vitt haza, most már csak 1 millió 296 ezer forintot kap munkájáért.

Ráadásul államtitkári kinevezésével elbukta a hathavi búcsúpénzét is, 30 millió forintot, amit a miniszteri megbízatása megszűnése miatt kaphatott volna.

A lap megjegyzi, annyira azért nem kell sajnálni Sülit, mivel államtitkári fizetése mellé megkapja a képviselői alapilletményt, ami jelenleg bruttó 1 millió 316 ezer forint, továbbá 900 ezres fizetést vesz fel a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökeként.

A havi összjövedelme így is meghaladja a 3,5 millió forintot.

Mint arról beszámoltunk, Szijjártó Péter még május 17-én Facebook oldalán futballnyelven jelentette be, hogy Süli János, az előző kormány a paksi bővítésért felelős tárca nélküli minisztere, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál (KKM) dolgozik tovább. A külügyminiszter akkor így fogalmazott: „Az átigazolási időszak legnagyobb fogása a KKM szempontjából így Süli János lett”.