Bencze Süli menesztéséről: kiváló szakembert rakott ki a Fidesz, hogy a gazembereknek teret adjon

Bencze Süli menesztéséről: kiváló szakembert rakott ki a Fidesz, hogy a gazembereknek teret adjon

"Szakemberek helyett gazemberek fogják irányítani Paks2 építését. A Fidesz a szemünk előtt kapcsolja a pénzszivattyút a legmagasabb fokozatba, hogy a nyilvánvaló vég előtt még minden forintot kiszedhessenek a projektből" - reagált Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője Facebook-oldalán Süli János paksi atomerőmű bővítésért felelős államtitkár távozására.

Lemondott államtitkári posztjáról Süli János

Lemondott államtitkári tisztségéről Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára - derül ki a miniszterelnök által is ellenjegyzett, friss köztársasági elnöki határozatból, ami a kedd esti Magyar Közlönyben jelent meg. Ismeretes, Süli a 2018-2022 közötti ciklus idején tárca nélküli miniszterként felügyelte a paksi bővítést.

Az ellenzéki politikus szerint

"Pak2 építését eddig is hátráltatta a fideszes korrupció, hiszen amíg tervezik és épül, addig lehet lopni. A készből még egy ilyen profi csapatnak is nehezebb."

Bencze úgy látja,

egy kiváló szakembert rakott ki a Fidesz, hogy a gazembereknek és a korrupciónak teret adjon.

Nem ez az első példa, ahol egyértelműen látszik, hogy a szakemberek útban vannak nekik, mivel nem a pártpropagandának megfelelően működnek - tette hozzá.

Paks2 az ország energiabiztonságának és Tolna megye jövőjének a kulcsa! Ha körbe nézünk, látjuk a fideszes korrupciót a közutakon, ahol sok pénzért, silány minőség készül, ami ettől tönkremegy és döcög

- fogalmazott.

A jobbikos országgyűlési képviselő posztja végül figyelmeztetett: "egy így felépített atomerőmű azonban nem döcögni fog…"