Super Bowl: szenzációs meccs után a Patriots a bajnok!

Minden idők egyik legnagyobb feltámadása a döntőben.

A Falcons úgy tűnt, hogy simán hozni fogja a meccset, a harmadik negyedben 28-3 volt az állás. A New England ezután hatalmas felzárkózásba kezdett, és végül megszerezte ötödik bajnoki címét.

A meccs elején az érmefeldobáshoz idősebb George Bush érkezett, kerekes székben, akit vastaps fogadott a nézőtérről, a nagyszünetben pedig fellépett Lady Gaga, aki a szinte már szokássá vált Super Bowl bakikhoz képest simán lehozta a showt.

Fordulásnál 21-3 volt az Atlanta előnye, ekkor úgy tűnt, hogy a New England csak egy gyors félidei feltámadásban reménykedhet, ehhez képest a második félidő elején rögtön növelte előnyét a Falcons, Tevin Coleman touchdownja után. Itt eldőlni látszott a meccs.

Ezután jött a dráma. Nagyjából nyolc és fél perccel a lefújás előtt az akkor még négyszeres bajnok gárda egyre közelebb ért a riválishoz, megérezve a vérszagot pedig le is csapott. A Pats kiharcolta a hosszabbítást.

Tom Brady és társai a ráadásban már nem mutattak könyörületet és magukhoz ragadták a kezdeményezést, végül 34-28-ra győztek.

Brady lett az MVP (ki más?), megszerezte az ötödik gyűrűjét, de 466 yard passz után (ami rekord a Super Bowl történetében) nehéz ellenérvet mondani.