Egy lengyel srác mutatta meg a svédeknek, hogy kell férfinak lenni

A svéd férfiak többnyire bambán és tétlenül nézték végig egy fiatal nő megtámadását.

A kísérlet előzménye, hogy korábban a metró biztonsági kamerái rögzítették, amint egy fiatal, kétgyermekes nő megakadályozta, hogy egy zsebes kiraboljon egy előtte haladó idős nőt. A zsebes ezután durván nekiesett a fiatal nőnek, hasba rúgta, majd le is köpte a gyermekei előtt. Senki nem sietett a nő segítségére.

Svéd fiatalok kamerákkal rögzítve újra eljátszottak egy hasonló támadást a stockholmi metróban, hogy az emberek reakcióit teszteljék. A kísérlet szerint egy fiatal nő véletlenül összeütközik egy telefonáló férfival, aki ezért durván sértegetni, majd lökdösni kezdi. Bár többen is elhaladnak mellettük, a fiatal nő többnyire nem kap segítséget. A legtöbben csak bambán, lefagyva figyelik az agressziót, de azért akad olyan is, aki megpróbál a két fél közé állni. A végén aztán jön egy lengyel srác, aki látva az erőszakos jelenetet, azonnal ráveti magát a nőt lökdöső, agresszív telefonos férfira.

„Przepros ją kurwa!”

- követelte a lengyel srác, ami azt jelenti, hogy „Kérj tőle bocsánatot, baszdmeg!”

Ha nem szólnak a lengyel srácnak időben, hogy csupán egy kísérletről van szó, minden bizonnyal feltörli a metróaluljárót a támadó férfival.

A videó különösen tanulságos, ha azt nézzük, hogy egyre több támadás éri a nőket azokban a nyugat-európai nagyvárosokban, ahová az elmúlt hónapokban ezrével, tízezrével érkeztek bevándorlók. A kölni események nyilvánosságra kerülése után kiderült, hogy szilveszter éjszakáján Svédországban is csoportosan zaklattak fiatal nőket. A lengyel srác megmutatta, hogy a nyugat-európai férfiaknak mit kell tenniük, ha nőket érő erőszakot látnak.