Szabadkaiakkal teli autóbusz borult fel Ausztriában

A balesetben hárman könnyebben megsérültek. Az utazási iroda állítólag elnézést sem kért.

 
 
A jármű utasai a bécsi karácsonyi vásárra igyekeztek, előtte azonban az osztrák autóút melletti árokban landoltak.
 
Az utasok elmondták, hogy a zombori Euro Line társaság autóbusza éjfél után egy órakor indult velük Szabadkáról két sofőrrel. 
Ők közvetlenül a baleset előtt helyet cseréltek, tehát nem valószínű, hogy fáradtság okozta a szerencsétlenséget, ellentétben a helyi sajtó közléseivel. Az egyik utas azonban mégis hallotta a sofőr szavait, aki elmondta a helyszínre érkező rendőröknek, hogy egy pillanatra elaludt a volán mögött.
 
Az utasok két órát várakoztak, amíg megérkezett egy másik busz – szintén Szabadkáról – amely végül elszállította őket a kijelölt úticélhoz.
 
Ami azonban botrányos, és sajnos jellemző a szerbiai idegenforgalmi ügynökségekre, hogy az utasok semmilyen információt nem kaptak idegenvezetőjüktől, sem magyarázatot, sem bocsánatkérést. Sőt, még csak meg sem kérdezte őket senki, hogy jól vannak-e. Az utasok végül elérték céljukat, és biztonságosan vissza is tértek Szabadkára - írja a portál.
 
Mint ismert, szombaton éjfél előtt nem sokkal egy szintén Bécsből hazafelé tartó autóbusz az M3-ason, Mezőkövesdnél borult oldalára a csúszós úton. A balesetben négyen vesztették életüket.