Szabó Ervin és Márki-Zay Péter korrupcióról szóló videójába besétált Simonka György

Szabó Ervin és Márki-Zay Péter korrupcióról szóló videójába besétált Simonka György

A korrupciógyanúval bíróság elé állított fideszes Simonka György központjában, Pusztaottlakán tartott videós bejelentkezést az orosházi központú választókerület jobbikos előválasztási jelöltje, Szabó Ervin, illetve Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. A felvételen Szabó és Márki-Zay arról beszél, hogy a beruházásokra Simonkáék több mint kétmilliárdot kaptak, de abból alig valami valósult meg, ezért egy

valódi és igazságos elszámoltatás szükséges.

Ennek érdekében egy korrupciós ügyészség szükséges, és Magyarországnak csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez – mondta Szabó.

Márki-Zay közölte, az előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja Szabó Ervint és az ő korrupcióellenes harcát.

A bejelentkezés akkor vált igazán szürreálissá, amikor megjelent maga Simonka György, aki nem traktorral akarta eldózerolni a két ellenzékit, hanem megkínálta őket egy-egy pohár vízzel, akik azt meg is köszönték.

A leghálásabb azonban akkor lennék, ha ő Lázár Jánosról a beígért regényt megírná – mondta a hódmezővásárhelyi polgármester, utalva Simonka néhány héttel ezelőtti interjújára.

Simonka Lázárról: "Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő"

Interjút adott Simonka György fideszes országgyűlési képviselő a 24.hu-nak, melyben több témát is körbejártak. A politikus ellen az ügyészség egyébként nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, többek között korrupciós bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőperben. Simonka nem érzi magát bűnösnek.

Az ellenzéki városvezető úgy véli, az elszámoltatáshoz szükséges, hogy minél többen kössenek vádalkut.

Márki-Zay ismertette, a héten a bíróság mondta ki ifj. Rapcsák Andrásról, hogy bűnös, mert

meghekkelte, majd kémszoftvereket kívánt telepíteni a hódmezővásárhelyi önkormányzat számítógépes rendszerére.

Kifogásolta viszont, hogy a fideszes politikus még pénzbírságot sem kapott.

A videó itt tekinthető meg: