Vajdasági magyarral erősített a magyar úszóválogatott

Vajdasági magyarral erősített a magyar úszóválogatott

Magyar színekben fog versenyezni a jövőben a Győr versenyzője, Szabó Szebasztián. A vajdasági úszó, aki a magyar bajnokságon a 100 méteres pillangó úszásban a legjobb időt úszta, kérvényezte a szerb szövetségnél, hogy járuljanak hozzá ahhoz, hogy a jövőben Magyarország színeiben indulhasson.

A Szerb Úszószövetség elnöke, Borisz Drobac a Szportszki zsurnal sportnapilapnak megerősítette az információt, úgy fogalmazott:

Szabó Szebasztián azzal indokolta a döntését, hogy Magyarországon él és ott edz, és már bekerült a magyar munkarendszerbe, s hogy a magyar állam versenyzőjeként kíván indulni a versenyeken. Tény, hogy Magyarországon sokkal jobbak a feltételek. Amit a magyarok biztosítani tudnak, arra mi nem vagyunk képesek.”

A sportvezető nyilatkozatában kitért arra is, hogy Szabó azzal indokolta a döntését, hogy Magyarországon edz, él, már bekerült a magyar munkarendszerbe és döntését a nemrég Debrecenben megrendezett országos bajnokságon elért szenzációs eredményei is meggyorsították a döntést.