Tóth Viktor szerint az összefogás pártjainak már most készülniük kell a 2024-es önkormányzati választásokra is

Tóth Viktor szerint az összefogás pártjainak már most készülniük kell a 2024-es önkormányzati választásokra is

Meg kell beszélnünk a további együttműködést, hiszen gyorsan el fog telni ez a fél év

- mondta az Alfahírnek Tóth Viktor, aki megnyerte az előválasztás első fordulóját a szabolcsi 3-as választókerület egyéni jelöltjei közül.

A Jobbik, az LMP, a Momentum, és az MMM jelöltje, megismételte, hogy nem vesznek részt a második forduló kampányában. Azt a jelöltet támogatják majd, aki megnyeri a miniszterelnök-jelöltek versenyét.

A közelgő országgyűlési választás kapcsán Tóth Viktor elmondta, számít azok segítségére a következő hónapokban, akik már az első fordulóban is sokat tettek a sikeréért, és természetesen azokra is akik ms jelöltet támogattak.

Nagyon sokan jelezték, hogy segítenek akik nem lesznek semmilyen pártnak a tagjai, de tenni akarnak valamit a kormányváltás érdekében. Tehát egyre többen látják úgy, hogy ez nem egy ideológiai stratégia és ennek nyomán végül olyan összefogás jöhet létre a választásokra, amely valóban sikeres lehet

- közölte Tóth Viktor.

A kisvárdai jelölt arra is felhívta a figyelmet, hogy a 2022-es választás után 2024-ben önkormányzati választás lesz, aminek sikere a következő időszak munkáján is múlik.

2024-ben majd a megyei közgyűlés fideszes túlhatalmát kell lebontani. Azt az uram-bátyám rendszert, ami most jellemzi a megyei közgyűléseket. Nekünk tehát egy hosszabb távú együttműködésben kell gondolkodnunk és cselekednünk, egészen addig míg le nem bontjuk a teljes Orbán rendszert

- tette hozzá Tóth Viktor.

A jobbikos jelölt ezúttal is cáfolta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt kijelentését és közölte, a kisvárdai Jobbik nem volt jelen Márki-Zay fővárosi kampányrendezvényén.

Nem voltak kisvárdai jobbikosok Márki-Zay Péter vasárnapi nagygyűlésén

Tóth Viktor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3-as választókerületének összellenzéki képviselőjelöltje közleményben hívta fel a figyelmet egy félreértésre: ugyanis Márki-Zay Péter, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott a hétvégén, hogy a nagygyűlésén a Jobbik kisvárdai szervezete is képviselteti magát.