Óriási áremelkedések vannak az alapanyagoknál és hosszú átfutási idő jellemzi az édességpiacot.
Ezzel indokolta a Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke a karácsonyi szezon kapcsán tartott sajtótájékoztatón, hogy idén jelentős drágulás várható az édességek piacán.
Az innováció egyre erősebb, a minőségi szaloncukrok előretörése töretlen, már a szaloncukroknál is a valódi csokoládé a fontos. Rengeteg új termék van a piacon, de a sláger még mindig a zselés szaloncukor
- tette hozzá Sánta Sándor.
A karácsonyi szezonális termékek gyártása a nyár folyamán kezdődik meg, tehát már az ünnep előtt nagy jelentősége van a tervezésnek. A piaci szereplők optimisták, a tavalyi évhez hasonlóan további növekedésre számítanak. A helyzetet azonban az bonyolíthatja, hogy ha egy rendelés nem érkezik meg időben, akkor idén nehezen oldható meg az utánszállítás, mivel alapanyaghiány is van.