Szanyi a Fideszt látja puccsista párttársai mögött

A Szanyi-ellenes puccs, három gyurcsányista elkövetője közül az egyik az MSZP képviselője. Simicska üzenőfala a Népszava. 

A MSZP és a Demokratikus Koalíciós közös magyar delegációt hozott létre az Európai Parlamentben, ennek vezetője először Szanyi Tibor volt. Szanyit számtalan botránya közül, az egyik miatt leváltotta saját csoportja. Utódja Ujhelyi István lett. Szanyi szerint egyszerűen puccs történt, három gyurcsányista ugyanis leváltotta, akik közül - sejtetése szerint - az egyik amúgy az MSZP tagja. Most is készülnek valamire, de emögött a Fideszt látja. Mindezt a Hír24 számára adott interjúban mondta el a politikus.

- Mi volt ez? Puccs?
- Szimpla puccs. Három gyurcsányista összeállt egy baloldali ellen.
- Két gyurcsányista és egy szoci, Ujhelyi István.
- Három gyurcsányista, mondom.

Érdekesség, hogy Ujhelyi István amúgy a mai napig az MSZP, nem pedig Gyurcsány Ferenc által elnökölt DK tagja.

Szanyi nyáron előre látta, hogy neki fognak menni és azt is tudni véli, hogy most is készülnek valamire, bár emögött inkább a Fideszt látja. Mint ismeretes az angyalföldi illetőségű képviselő azért lett leváltva, mert Brüsszelben vendégül látta a Gój Motoros Egyesületet, az EP pénzén.

Szanyi úgy látja, hogy a négy baloldali, magyar képviselő legfeljebb kétfelé húz, nem háromfelé. A hírportál kérdezője megemlít több megemlékezést, amiről csak Szanyi Tibor maradt le. Egyet a képviselő saját maga hozz fel példának, amikor Horn Gyula fényképének megkoszorúzásán nem jelent meg három delegációtársa. Szanyi szerint amúgy nem nagyon beszélnek egymással, mert nem nagyon van miről.

Szanyi a Simicska-üggyel kapcsolatban is megszólalt:

„..az is izgalmas, hogy Simicska egyes számú üzenőfala az anyagi szorításokból kikeveredett Népszava lett.”

Megjegyzi továbbá, hogy a Gój Motoros Egyesület abból él, hogy antiszemitának látszik. A magyar miniszterelnök és az orosz államfő találkozása kapcsán megállapítja, hogy Magyarországnak nincs joga megtörni az európai egységet. Merkel viszont tárgyalhat Putyinnal.