Egykori SZDSZ-es alkalmazottat nevezett ki államtitkárnak Orbán Viktor

Egykori SZDSZ-es alkalmazottat nevezett ki államtitkárnak Orbán Viktor

Bóka Jánost nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkárnak - derül ki a kormányzati honlap tájékoztatásából. 

A kormányzati honlap széleskörű tájékoztatást adott az államtitkár elmúlt éveiről,

Bóka János önéletrajzából ugyanakkor kimaradt, hogy korábban Szent-Iványi István asszisztenseként az SZDSZ alkalmazottja volt.

A kormányzati honlap vele kapcsolatba csupán annyit ír, hogy a Szegedi Tudományegyetemen 2001 és 2003 között tanársegédként dolgozott az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszékén. 2003-tól az Információs Hivatalban dolgozott, ezt követően 2009-ig képviselői munkatárs volt az Európai Parlamentben. 2009-től tanársegédként, majd 2011 és 2016 között adjunktusként dolgozott a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, az Összehasonlító Jogi Intézetben.

Az SZDSZ "rehabilitációja" nem ritka manapság, hiszen nemrégiben 287 millió forinttal támogatta a kormányzat a Doktor24 Medicina Zrt. 574,5 millió forintos beruházását, amely társaság igazgatóságának az elnöke, Kóka János volt. Szijjártó Péter külügyminiszter még egy közös képen is szerepelt vele.

A magyar vállalatok sikere Magyarország sikere! Ma újabb három magyar cég vette át támogatási okiratát, vállalva ezzel...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. június 4., csütörtök