Apa és fia menekülteket rabolt ki

Apa és fia menekülteket rabolt ki

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik csütörtök este raboltak ki gáz riasztófegyverrel és gázspray-vel 4 illegális határátlépőt. Súlyosíthatja a tényállást, hogy a megalapozott gyanú szerint a két férfi önkéntes határvédőként járőrözött gépkocsival a román-magyar határ térségében.

2022. augusztus 4. napján este 8 órakor illegális határátlépőkre lettek figyelmesek. Az apa és fia odaléptek a sértettekhez és egy gáz riasztó fegyverrel, valamint egy gázspray-vel „money, phone” felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket. A férfiak azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket a gázspray-vel lefújták.

A gyanúsítottak a sértettektől 2300 eurót, 400 dínárt és mobiltelefonokat vettek el.

A fentieket követően a férfiak a rendőröket értesítették, az illegális határátlépőket feltartóztatták, a lopott pénzt viszont a kocsijukban elrejtették, a sértettek a mobiltelefonjait pedig eldobálták.

A többrendbeli, minősített rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a két férfi letartóztatását. A bíróság végzése egyikük vonatkozásban nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezett.