Szegénység, elvándorlás, EU: Róna Péter öt pontban foglalta össze legfontosabb célkitűzéseit

Szegénység, elvándorlás, EU: Róna Péter öt pontban foglalta össze legfontosabb célkitűzéseit

„Meg kell állítani az elszegényedést, az elvándorlást, a falvak kiürülését és a családok szétszakadását” – a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője videóban vázolta fel a legfőbb célkitűzéseit.

A konzervatív párt európai parlamenti listavezetője Facebook oldalán közzétett videójában 5 pontban sorolta fel, hogy mit gondol a legfontosabb célkitűzéseinek, ha EP-képviselői mandátumot szerez:

🔴1. Az első és legfontosabb feladat – amiben a magyarok elsöprő többsége egyetért –, hogy tartsuk hazánkat az Európai Unióban, és tartsuk Kínát és Oroszországot hazánkon és az Európai Unión kívül.

🔴 2. Kell egy új Alkotmány, amely megteremti egy európai értelemben vett demokrácia és jogállam alapjait, mert a jelenlegi Alaptörvény csupán a korrupció és a kézi vezérlésű egyszemélyes hatalom kézikönyve, ami nem fér bele az EU jog- és értékrendjébe, lehetetlenné teszi az unióval fennálló végeláthatatlan viták rendezését, a befagyasztott EU-s pénzek felszabadítását.

🔴3. Vissza kell állítani a kifosztott és kivéreztetett önkormányzatok autonómiáját, független cselekvőképességét, el kell érni, hogy közvetlenül pályázhassanak az EU-s forrásokra.

A közgazdászprofesszor szerint ugyanis ez a kormány nem fog több pénzt kapni az EU-tól.

🔴 4. A víz már most is kincs, és egyre inkább az lesz.

Sürgősen gondoskodni kell a mezőgazdaság és a lakosság vízellátásáról, elsősorban víztározók és csatornák kiépítésével egy erre a célra létrehozott nagyszabású keret felállításával, mert az éghajlatváltozás hazánkat, kiváltképp az Alföldet elsivatagosodással fenyegeti.

Az éghajlatváltozásra történő alkalmazkodásra való felkészülésnek haladéktalanul meg kell kezdődnie a legmagasabb szinteken.

🔴 5. A magyar emberek életszínvonalbeli leszakadása a többi tagországhoz képest most is szembeötlő, ezért meg kell állítani az elszegényedést, az elvándorlást, a falvak kiürülését és a családok szétszakadását.

Minden olyan EU-s kezdeményezést támogatunk, ami a bérfelzárkóztatást szolgálja, és ellenzünk minden olyat, ami azt hátráltatja. A magyar embereknek belátható időn belül el kell érniük legalább az európai átlag életminőségét!”

– hangsúlyozta Róna Péter.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)