Szégyen! Magára hagyja a kormány a Balatont

Nincs haszna Kontrát Károlyból a Balatonnál élőknek.

A jobbikos politikus emlékeztetett: először visszavonták a tavaly ősszel melldöngetve bejelentett 300 milliárd forintos fejlesztési forrásról szóló kormányhatározatot, melyet azzal magyaráztak, hogy nem elvonásról van szó, hanem a felhasználását egy kézbe utalva, az új Magyar Turisztikai Ügynökség fog bábáskodni felette.

Ezzel szemben a tegnapi kormányinfón Lázár János szájából az hangzott el, hogy

„a balatoni fejlesztési pénzeket azért fagyasztották be, mert a kormány álláspontja, hogy nem szabad kiemelni senkit csupán azért, hol van. A 300 milliárdot nem vonjuk el, csak a Balaton-címke nem jár majd előnyökkel”.

A kormány álláspontja szerint tehát Magyarország egyik kiemelt üdülőkörzete nem érdemel külön figyelmet, az itt élők, az itt vállalkozók nem érdemlik meg, hogy kiemelt turizmusfejlesztési támogatásban részesüljön a régió - vonta meg Kepli Lajos az elszomorító következtetéseket.

Nem váratott sokáig magára a másik pofon sem - figyelmeztetett a helyben élő politikus; a szezon előtti ígéretekkel szemben a központi rendőri vezetés magára hagyta erre a nyárra a Balatont, visszahívták a Balaton-partról a Készenléti Rendőrséget.

„Célunk, hogy a balatoni régió az unió legbiztonságosabb üdülőövezete legyen”

– mondja el úton-útfélen Kontrát Károly államtitkár, a balatonfüredi térség egyéni országgyűlési képviselője.

Úgy tűnik, ez is csupán ámítás, a mostani lépés ennek pont az ellenkezőjét idézheti elő, vélekedik a jobbikos honatya.

"Ismét bebizonyosodott, hogy a Balatonnál élőknek semmi hasznuk abból, hogy egy belügyminisztériumi államtitkárt választottak egyéni képviselőjükké, hiszen a Balaton közbiztonságát nem tudja garantálni"

- szögezte le.

Szégyen!

A Jobbik szerint szégyen, hogy a kormány mostohagyerekként bánik a Balaton régióval. A Fidesz-kormány ezekkel a lépéseivel beállt a korábbi kormányok sorába, melyek szintén csak ígéreteket tettek az itt élőknek, de később becsapták őket, és nem hajtották végre a szükséges fejlesztéseket.

A Parlamentben és azon kívül is számtalanszor jeleztük a régió problémáit és mondtuk el fejlesztési javaslatainkat, de ezek mindvégig süket fülekre találtak - olvasható a közleményben. Kepli hangsúlyozza: a Fidesz ismét becsapta a Balaton mellett élőket, így – ha a választók bizalmából kormányzati szerepet kapunk – 2018-tól a Jobbik fogja a régió számára biztosítani a megfelelő fejlesztési lehetőségeket.