Székelyföldi Autonómia Alap jött létre a székelység ügyének támogatására

"Az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület és a Székelyföldért Társaság abból az alapelvből kiindulva fogalmazta meg kezdeményezését a Székelyföldi Autonómia Alapról, hogy elsősorban rajtunk, a székely nép tagjain, a mi hozzáállásunkon múlik, hogy mennyire rövidül le az a folyamat, aminek eredményeként Székelyföld elnyeri az autonóm jogállást" - olvashatjuk az Alapot létrehozó két szervezet közleményében, melyben a kezdeményezés okaira is kitérnek.

Amint az alapítók fogalmaznak, az eddigi lépések - mint pl. a Székelyek nagy menetelése, a sic.hu domain életre hívása, vagy az önkormányzati határozatok elfogadásának kezdeményezése - nagyon fontosak és előremutatóak, de sok még a cél érdekében elvégzendő feladat. A stabil anyagi hátország nélkül sajnos lehetetlen a nemzetközi porondon való hatékony képviselet, márpedig a kellő diplomáciai támogatás nélkül még sokáig csak álom marad a székely autonómia ügye.

Az Alfahír megkereste a Székelyföldi Autonómia Alap egyik kezdeményezőjét, György-Mózes Árpádot, aki a Székelyföldért Társaság elnöke. György-Mózes elmondta, kiváló lehetőségnek látják, hogy a székely és magyar embereket egy történelmi folyamat részeseivé teszik, hisz az Alap támogatásával tevőlegesen hozzájárulhatnak a székely autonómia megszületéséhez.

"Nagyon köszönünk minden eddigi és ez utáni támogatást. Természetesen minden összegnek nagyon örülünk, hisz a sok apró adományból épülhet tovább a székely autonómia és diplomácia intézményrendszere. Az adományozók névsorát közzétesszük, de természetesen aki szeretne, kérhet névtelenséget is"

- mondta el a Székelyföldért Társaság elnöke.

Aki szeretné támogatni a kezdeményezést, az az alábbi módokon teheti meg:

Forintszámláról: 11705015-20001900 (OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió)

Lejszámláról: RO76 OTPV 3200 0036 0774 RO01 (OTP Bank Románia – Marosvásárhely)

Kedvezményezett mindkét esetben az Asociatia Siculitas Egyesület.

Eurószámláról pedig: a Székely Nemzeti Tanács honlapjának nyitóoldalán található PayPal átutalás révén (a Donate gombra kattintva).

(A kezdeményezők kérik, hogy aki névtelen szeretne maradni, az a közlemény rovatba tüntesse fel, hogy "Névtelen", és a helységet, ahol lakik.)