Pécsi Ítélőtábla: a szekszárdi polgármester törvénysértően tett kampánytevékenységgé egy tanévnyitót

Pécsi Ítélőtábla: a szekszárdi polgármester törvénysértően tett kampánytevékenységgé egy tanévnyitót

A szekszárdi ellenzéki jelölt, Bomba Gábor fordult panasszal az illetékes választási bizottsághoz, azzal, hogy szerinte Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere törvénysértő módon kampányolt egy iskolában. Noha a bizottság vizsgálat nélkül elutasította panaszát, a Pécsi Ítélőtábla, amihez az elutasítás miatt fordult, kimondta, hogy

az amúgy minden évben megtartott polgármesteri tanévnyitót "maga Ács Rezső tette kampánytevékenységgé" azzal, hogy az arról készült beszámolót és fényképeket közzétette Facebook-oldalán.

Indoklásukban kifejtették, hogy a köznevelési törvény kifejezetten tiltja azt, hogy az iskolában gyermekfelügyeleti időben párttal vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai tevékenységet folytassanak.

"Ács Rezső polgármesterjelölt a fentiekben kifejtettek szerint a törvényi tilalom figyelmen kívül hagyásával helyezte párthoz kötődő, ekként politikai összefüggésbe a választási időszakon kívül polgármesterként kialakított tevékenységét"

-fogalmaztak.

Eközben egy magánszemély Bomba Gábor ellenzéki jelöltet panaszolta be, mert szerintük kihasználja a „Bomba” családnevét, és a „széleskörben ismert és népszerű energiaital” márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát. Azonban mivel a kampány grafikai elemei nem hasonlítottak megtévesztő módon a termék megjelenésére, a szekszárdi választási bizottság Bombának adott igazat.