Szélsőbaloldali csoport követte el az athéni támadást

A Forradalmi Önvédelmi Szervezet az Indymedia oldalán hozta nyilvánosságra közleményét, mely szerint ők állnak a francia nagykövetséget ért támadás mögött.

Beszámolók szerint bár a gránát nem okozott komolyabb anyagi károkat, a könnyű sérült rendőrnek hatalmas szerencséje van, hogy időben fedezékbe tudott ugrani a detonáció előtt.

Ugyanez a csoport vállalta a felelősséget az athéni mexikói nagykövetség elleni hasonló akcióért is, még 2014-ben.

A hosszas indoklásban több indítékkal is magyarázzák tettüket; a francia állam szerintük ezekkel érdemelte ki a megtorlást:

  • Remi Fraisse zöldpárti aktivista halála, akit egy rendőr lőtt le még 2014-ben.
  • A Calais-i "dzsungel" néven elhíresült, illegális menekülttábor felszámolása.
  • Georges Ibrahim Abdallah életfogytiglani börtönbüntetése, terrorizmus miatt.

A szélsőbalos terroristák "fegyveres harcot" fogadtak közleményükben, melyet egy "nemzetközi forradalmi mozgalom" keretében valósítanak majd meg. Persze, ha addig nyomukra nem akadnak a rendőrök, akik már megkezdték az eset kivizsgálását.

Gránátot dobtak a francia nagykövetség területére Athénban

A tájékoztatás szerint egy, a diplomáciai épületet őrző rendőr könnyebben megsebesült.A Katimerini című görög lap elektronikus oldalán azt írta, hogy egy motorkerékpáron két ember érkezett a képviselethez és eldobtak egy gránátot. A tettesek rögtön elhajtottak.A rendőrök és tűzszerészek lezárták a környező területet.A francia diplomácia képviselet egy főútvonalon található a város központjában, a lezárás miatt leállt a közúti forgalom.