Szemen köpte, majd kővel dobta meg az ellenőrt az utas

Miután nem bujkálhatott tovább a vécében, rátámadt a kalauzra egy magyarul nem tudó utas, aki Ausztria felé tartott volna.

A Hegyeshalom felé tartó szerelvényen munkáját végző jegyvizsgálónak az utasok jelezték, hogy valaki bezárkózott a vécébe, amit ők így nem tudnak használni. Felszólításra a bliccelő, "magyarul nem tudó" utas kijött a mellékhelyiségből, majd némi értetlenkedés után szemen köpte az ellenőrt.

A -politia- szón kívül

mást nem mondott

Ekkor a vonat Levél állomásnál járt, ahol az agresszív férfi leszállt, majd egy vasúti követ vágott be az ajtón, fejen találva az ellenőrt. Az érintettől megtudtuk, hogy a halántéka és a szemöldöke között érte a találat, vérző sebét a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban kezelték le.

A kalauz sérüléséről látleletet vettek, majd a rendőrség is több órán keresztül hallgatta ki.

A támadó elmenekült a helyszínről, a vonat pedig némi késéssel tovább indult Ausztria felé. Mivel a járat Bombardier Talent szerelvényekből állt, így az esetről a biztonsági kamerák is felvételeket készítettek, melyeket tudomásunk szerint a rendőrség már bekéretett.

A kalauz kérdésünkre elmondta, mindennaposak az inzultusok, de olyan még nem fordult elő vele, hogy fizikailag is megtámadja egy bliccelő utas.

Korábban a MÁV közölte: egyre gyakrabban támadják meg kollégáikat a járatokon, az esetek száma idén augusztusig annyi volt, mint tavaly egész évben. Nyolc napon túl gyógyuló eset szerencsére nem volt köztük, de ez most is csak a szerencsén múlott.