A szülészeti osztály fele beadta felmondását a Szent Imre kórházban

A szülészeti osztály fele beadta felmondását a Szent Imre kórházban

Nem csak az új szabályok miatt kezdődhettek felmondások a Szent Imre kórház szülészeti osztályán, ahol a 28 szakdolgozóból 14-en beadták felmondásukat. A döntés mögött bérfeszültség is állhat – tudta meg a Népszava.

A laphoz eljutott levél szerint a főváros egyik legnépszerűbb szülészeti és nőgyógyászati osztályának szakdolgozói már júliusban levelet írtak követeléseikről az intézmény vezetőségének, amely szerint olyan bérrendezést szerettek volna, mint a diploma nélküli műtősnők esetében történt, akik akár kétszer annyit kereshetnek, mint egy diplomás szülésznő.

A legfrissebb információk szerint

a szülészeti és nőgyógyászati osztály szakdolgozóinak fele, 28-ból 14 fő adta be felmondását.

A lap kérdésére a kórház azt közölte, hogy a szülészeti osztály dolgozói nyáron több javaslatot is megfogalmaztak, ezeket pedig továbbították az Országos Kórházi Főigazgatóság felé. A bérrendezésre a kórház költségvetéséből lenne lehetőség, idén azonban a megnövekedett költségek miatt erre jelenleg nem tudnak fedezetet elkülöníteni. A kórház erről az érintett dolgozókat is tájékoztatta. Hozzátették, hogy szakdolgozóik a jogszabályi előírásoknak megfelelően a szakterületük szerint előírt maximális pótlékot kapják a kórháztól.

Novembertől a Szent Imre kórházban úgy tudják biztosítani a szabad szülésznőválasztást, hogy a szolgálatban lévő szülésznők közül a kismama kiválaszthatja azt, akinek az együttműködését szeretné kérni a szülés alatt.

A Népszava információi szerint a kórház vezetése egyelőre a szakdolgozók belső vezénylésével próbálja a szülészetről hiányzókat pótolni az egyes műszakokban.