Tudhatta a kórházi nővér, hogy koronavírussal fertőzött, mégis dolgozott

Tudhatta a kórházi nővér, hogy koronavírussal fertőzött, mégis dolgozott

Egy névtelenségét kérő olvasónk kereste fel szerkesztőségünket a minap, hogy megossza velünk a fővárosi Margit Kórházban szerzett tapasztalatait.

A hölgy beszélgetésünk során elmondta, hogy lázzal járó rosszullétét követően október közepén került be a Szent Margit Kórház sebészeti ambulanciájára. Mint kiderült, műtétre volt szüksége, amit néhány nappal később végeztek el.

Hirtelen a műtétem előtt az egész sebészeti osztályt, beleértve a betegeket és dolgozókat is elkezdték koronavírusra tesztelni

- mondta lapunknak, hozzátéve, hogy a kórház egyik alkalmazottjától úgy tudja, sok nővér már fertőzötten dolgozhatott, sőt lehetett közöttük olyan is, aki tudta is magáról, hogy fertőzött, mégis több napot egyhuzamban a kórházban töltött.

Olvasónk elmondása szerint a tesztelésekből kiderült, hogy majdnem minden beteg megfertőződött az osztályon, amit csak tetézett, hogy akadt olyan páciens is, akit napokkal korábban engedtek ki. Őket a kórház valószínűleg telefonon értesítette arról, hogy pozitív lett a tesztjük, ezért maradjanak otthoni karanténban, illetve ne menjenek sehova - tette hozzá.

Úgy műthettek meg, hogy utólag kiderült, az orvosok, a nővérek, sőt, én is koronavírussal fertőzött voltam - mesélte a benti tapasztalatok alapján.

Természetesen a sebészeti osztály betegeit egy másik épületben elszeparálták a többi osztálytól. Ennek kapcsán kíváncsiak voltunk arra is, hogy az elkülönített betegekre mennyire figyelnek a kórház falain belül. Az olvasónk által tapasztaltak alapján a körülöttük lévő alkalmazottak összevissza beszéltek, arra viszont figyeltek, hogy egyetlen beteg se hagyja el a kórtermeket.

Eddig csak nővéreket láttam, a nap folyamán orvos csak egyszer néz ránk, de az is rezidens lehet.

- folytatta, majd elmesélte, hogy:

a sebem miatt múlt éjszaka átázott a lepedőm, azóta is ugyanezen fekszem, de van katéterem is, amit én engedek ki, majd jelzem a nővéreknek, hogy mennyi vizelet volt benne. 

Cikkünk megjelenéséig telefonon nem tudtuk elérni a Szent Margit Kórház illetékeseit, ezért levélben kérdeztük az intézményt az esettel és a kialakult helyzettel kapcsolatban. Amint választ kaptunk tőlük, természetesen azonnal frissítjük a cikket.