Belváros fideszes polgármestere ellen vagyonnyilatkozati eljárást indítanak

Belváros fideszes polgármestere ellen vagyonnyilatkozati eljárást indítanak

A fővárosi közgyűlés négy frakcióvezetője leellenőrizné Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester bevallását, ezért vagyonnyilatkozati eljárást indítanak ellene - tudta meg az rtl.hu.

A javaslat szerint azt vizsgálnák, hogy a településrész vezetőjének volt-e elég pénze arra, hogy megvásárolja azokat az ingatlanokat, amelyeket újként tüntetett fel a 2019. novemberi és a 2021. januári vagyonnyilatkozatában. Ehhez azonban tudni kell, hogy mennyit fizetett az egyes ingatlanokért, ezért a bizottság nyolcnapos határidővel bekérné Szentgyörgyvölgyi Pétertől az adásvételi szerződéseket is. Ha ezt nem teljesíti, akkor az illetékes Veszprém Megyei Kormányhivataltól, valamint Bakonybél településtől próbálná meg beszerezni a dokumentumokat.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tavaly bocsátott árverésre egy üresen álló 49 négyzetméteres ingatlant pincével és garázzsal 40 millió 700 ezer forintért. A tíz napig tartó licit végére a győztes ajánlat 48 millió 500 ezer forint volt, amit Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere tett. Ezt követően elajándékozta azt az apjának, akit szintén Szentgyörgyvölgyi Péternek hívnak.