Durva áremelés várható a benzinkutakon: Szerdától 7-7 forinttal kerül többe a benzin és a gázolaj is

Durva áremelés várható a benzinkutakon: Szerdától 7-7 forinttal kerül többe a benzin és a gázolaj is

Az elmúlt hetek üzemanyag-drágulási hulláma nem áll meg, sőt egyre nagyobb mértékben emelkednek az árak. Aki tud, jobban teszi, ha még ma tankol, mert holnaptól ezt csak jelentősen drágábban teheti meg.

Még mindig emelkednek az üzemanyagárak. Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 7-7 forinttal kerül majd többe, melynek hatására a benzinkutak árai is nőnek – írta meg a Holtankoljak.hu.

A hét közepén az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk a kutakon:

🟢 95-ös benzin: 636 Ft/liter

⚫ Gázolaj: 645 Ft/liter

Az üzemanyagok drágulása az ez által emelkedő szállítási költségeken keresztül gyakorlatilag minden termék árábe beépül, így minden áremelés tovább fűti az inflációt, ami sajnos még mindig 17 százalékon van, illetve az élelmiszerek esetében ennél is magasabb.

A benzináremelést csak az autózás csökkenése és ez által a fogyasztás visszaesése enyhítheti, mivel a nyersolaj ára várhatóan tovább emelkedik, és a rossz forintárfolyam is tovább drágítja az üzemanyagokat. A szállítmányozás esetében sajnos még ez az effektus sem érvényesül.

(Címlapkép: Szigetszentmiklós, 2022. március 13. Üzemanyag tankoló - benzin és dízel - pisztolyok egy üzemanyagtöltő állomáson. MTVA/Faludi Imre)