Szerelmes volt Nancybe gyilkosa?

Csak magának akarhatta és szinte megszállottjává vált gyilkosa H. Nancynek.

A rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy kit gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével. Beigazolódni látszanak azok a feltevések, miszerint a lányt egy kínai férfi gyilkolhatta meg.

A lap úgy tudja, hogy a  32 éves Jao Kao-penget az áldozat híváslistája alapján azonosították be a rendőrök. Annak ellenére, hogy a férfi elvitte a lány mobiltelefonját, a nyomozók a szolgáltatoktól bekért adatok alapján mégis beazonosította. A férfi a lány ügyfélköréhez tartozott, ő volt az, aki utoljára járt Nancynél. A blikk.hu információi szerint Jao nem egyszeri vendég volt Nancynél, többször beszéltek telefonon, kapcsolatuk már régebben tartott.

Azt, hogy a gyilkosság pillanatában mi járt a kínai férfi fejében, csak ő tudhatja, több jel ugyanakkor arra mutat, hogy a férfi már-már betegesen rajongott a fiatal lányért. Erre utal az is, hogy magával vitte a Nancy egyik fotóját is. Elképzelhető, hogy beleszeretett a lányba, és nem tudott beletörődni abba, hogy nem lehet csak az övé, ezért meggyilkolta. A lány édesapja, H. Ernest is megerősítette a Blikknek, hogy a kínai férfiak rajongtak lányáért, szinte bálványozták őt.

A fiatal prostituáltat május elején gyilkoltak meg Akácfa utcai lakásában.

A lap szerint Jao Kao-peng számos nyomot hagyott a helyszínen, így véres tenyér- és ujjnyomot is. A rendőrök túl sokáig tapogatóztak a sötétben: mire sikerült azonosítaniuk a férfit, ő már árkon-bokron túl járt, a gyilkosság után elhagyta az országot, és feltehetően Kínába ment. A napokban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A magyar rendőrség a kínai kollégákkal együttműködve próbál minél több információt megtudni a férfiról.
.