Ismét bőkezű volt a Szerencsejáték Zrt.: most épp Rogán Cecília kapott 140 millió forintot a sportrendezvényére

Ismét bőkezű volt a Szerencsejáték Zrt.: most épp Rogán Cecília kapott 140 millió forintot a sportrendezvényére

"A hazánkat sújtó járvány ellenére sem változtatott közhasznú támogatási politikáján a CÖF-öt is százmilliókkal támogató állami lottócég" - írja a K-Monitor közpénzfigyelő nonprofit szervezet Facebook-oldalán.

A hazánkat sújtó járvány ellenére sem változtatott közhasznú támogatási politikáján a CÖF-öt is százmilliókkal támogató...

Közzétette: K-Monitor – 2021. január 16., szombat

Mint írják,

"a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó leánya nemrég közzétett, őszi szerződéseiből kiderült, továbbra is a kormány, és kiemelten az őket felügyelő miniszter, Rogán Antal szívének kedves célokat támogatnak."

Az adatok alapján

szeptemberben 140 millió forint támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt. leánycégétől a Rogán-Gaál Cecília nevével fémjelzett Fitbalance nevű sportrendezvény.

A Szerencsejáték Zrt.-től ezenkívül

  • októberben 20 milliót kapott "a NER erős asszonyait tömörítő" Nők Magyarországért Klub, melynek tagjai között van Novák Katalin, Schmidt Mária és Szentkirályi Alexandra is,
  • novemberben pedig jutott 20 millió forint támogatás a "nemzeti imareggelit" szervező D.C. Magyarországi Alapítványnak,15 millió "a Rogánék által korábban is támogatott, ismeretlen tevékenységű" Demokrácia és Politikai Kultúra Közhasznú Alapítványnak, és 40 millió a mosonmagyaróvári kézilabdacsapatnak is.

A K-Monitor megjegyzi, az állami lottócég a járvány hatásait csillapító tevékenységet nem támogatott ebben az időszakban.