Szerte a Kárpát-medencében jótékonykodtak a jobbikosok

Amiről nem számol be a habonyista bulvársajtó.

A délvidéki akcióról Vágó azt írta Facebook-oldalán, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozatának (IT) Tiszta szívvel elnevezésű karitatív akciója keretében, a fiatalok által összegyűjtött tartós élelmiszereket és higiéniai eszközöket juttattak el húsz idős zentai magyarnak. Az adományozásról a jobbikos honatya a Délhírnek elmondta, hogy bár az anyaországban is óriási gondot jelent az egyedülálló nyugdíjasok számára az önellátás, azonban a délvidéki magyarok körében ez a helyzet sok esetben még súlyosabb, hiszen sokszor 5 ezer dináros (alig 13 ezer forint) nyugdíjakból kellene megoldaniuk a havi megélhetésüket, ám ez az összeg még a rezsi kifizetésére sem elegendő.

"Az adományozással a nehéz helyzetben élő nemzettestvéreink számára szerettük volna - lehetőségeink szerint - boldogabbá tenni a karácsonyt"

- tette hozzá Vágó.

Csuka Zsófia, a Jobbik IT tagja és az akció koordinátora a Délhírnek elmondta, hogy az IT nemcsak a nemzeti összetartozás miatt érezte fontosnak az adományozást, hanem azért is, „hogy a fiatalabb generáció összefogva segítsen a nyugdíjasokon, ezáltal is kifejezve a megbecsülésünket az idősebb generációk felé.”

A karácsony valódi szellemét szem előtt tartva, a Jobbik Bihar megyei tagjai és szimpatizánsai hagyományteremtő szándékkal egy hátrányos helyzetű magyar oktatási intézményen segítettek. Idén a Kiskereki községhez tartozó Asszonyvására óvodája számára juttattak el az intézmény kérésére porszívót, emellé pedig ráadásként minden ovis számára gyümölcsöt és édességet tartalmazó csomagokat. Az adományokat Kéki Imre Krisztián, a Jobbik Bihar megyei szervezője, a Jobbik IT Nemzetpolitikai Kabinetének elnöke adta át, a meglepetést pedig az ovisok versekkel és karácsonyi dalokkal viszonozták.

A Jobbik Szatmár megyei csoportjának tagjai és szimpatizánsai a bogdándi református parókiának juttattak el tisztítószereket, a helyi árvaházat és öregek otthonát segítve ezzel. Az adományokat Dula Zsolt, a Jobbik Szatmár megyei csoportjának vezetője adta át Zsákai Norbert református lelkipásztornak.