Egy román férfi követett el szexuális erőszakot a XII. kerületben

Egy román férfi követett el szexuális erőszakot a XII. kerületben

A megalapozott gyanú szerint egy román állampolgárságú férfi a XII. kerületben egy hazafelé sétáló nőt támadott meg, és a sérelmére szexuális erőszakot követett el - írja a Fővárosi Főügyészség lapunknak küldött közleményében. 

A jelenlegi adatok szerint, a gyanúsított 2021. június 18-án az éjszakai órákban megszólította a XII. kerület, Krisztina körút környékén gyalogosan haladó, hazafelé tartó sértettet, és beszélgetést kezdeményezett vele. A nő eleinte válaszolt a gyanúsított kérdéseire, aztán kellemetlennek találta a beszélgetést és próbálta elküldeni a férfit, miközben próbált gyors tempóban elhaladni mellőle, a gyanúsított azonban továbbra is követte őt. Amikor a sértett egy lépcsősorhoz ért, még gyorsabb tempóban kezdett menni, hogy maga mögött hagyja a gyanúsítottat.

 

A férfi a lépcsőnél azonban rátámadt a sértettre, derekát megragadva a földre rántotta, leszorította és fojtogatni kezdte, majd akarata ellenére, erőszakkal szexuális cselekményt végzett vele. A sértett folyamatosan ellenállt, kiabált, ami megzavarta a gyanúsítottat, ezért abbahagyta a nő bántalmazását és elhagyta a helyszínt.

A sértettnek a bántalmazás során az egyik ujja eltört. 

A férfit a rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták, majd szexuális erőszak bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. A Fővárosi Főügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A nyomozást a Budapesti XII. Kerületi Rendőrkapitányság teljesíti - olvasható a közleményben.