Schilling szerint Marton Lászlónak több áldozata is lehetett

„A Margit hídnál – sosem feledem a képet – oldalra nézek, látom a parlamentet, és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen, letolt sliccel, pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt, „Puszild meg!” – hallom az instrukciót”

- osztotta meg a napokban a közösségi oldalon Sárosdi Lilla. A történet úgy fejeződött be, hogy a színésznő elsírta magát, a rendező pedig sértődötten kiszállt a kocsiból. Sárosdi Lilla úgy nyilatkozott: tudja, nem ő volt az egyetlen.

Marton László tagadja az ellene felhozott vádakat. Közleményében úgy fogalmazott:

„Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére.”

A rendező jelenleg a Vígszínházban dolgozik, amely a hvg.hu megkeresésére szintén közleményben reagált:

„a Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik.”

A Hír TV Egyenesen című műsorában Schilling Árpád, a színésznő férje azt mondta: Marton évtizedek óta folytatja ezt a tevékenységet, és azért hozták nyilvánosságra a nevét, mert szerintük Martonnak minden pozíciójáról le kéne mondania.

Több, a rendezőhöz köthető zaklatásról is hallott már Schilling.

Azt is elmondta, hogy Sárosdi pszichológushoz járt a szexuális zaklatás miatt.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenlegi és volt diákjai eközben már kezdeményeztek egy petíciót is, hogy az ügy lezárásáig függesszék fel Marton minden pozícióját. A papírt már több mint 100-an aláírták.

Frissítés: Martont felfüggesztették

Marton László pénteken a következő levelet juttatta el az egyetem rektorához:

„Tisztelt Rektor Úr!
Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok.
Annak érdekében, hogy az általam annyira szeretett növendékek körében semmiféle zavar ne támadjon, a vizsgálatig, amelynek állok elébe, felfüggesztem oktatói tevékenységemet.
Tisztelettel,
Marton László
Budapest, 2017. október 19.”

A rektor a felfüggesztés bejelentését elfogadta.