Nincs egyezség az SZFE volt vezetői és Vidnyánszky között, aki meg sem jelent a sajtótájékoztatón

Nincs egyezség az SZFE volt vezetői és Vidnyánszky között, aki meg sem jelent a sajtótájékoztatón

Az SZFE lemondott vezetői is sajtótájékoztatót tartottak szerdán, ahol eredetileg az intézményt irányító alapítvány elnökével, Vidnyányszky Attilával közösen beszéltek volna, de végül ő nem jelent meg a tájékoztatón.

Hiányolják a többi egyetem szolidaritását a SZFE hallgatói és a velük egyetértő civilek

Miközben sorra mondanak fel a Színház és Filmművészeti Egyetem tanárai, a hallgatók pedig nem engedik be a kormány által kinevezett új vezetőséget, az egyetem Vas utcai épülete előtt sokan szolidaritásukat fejezik ki a diákok felé. Ételt, italt hoznak a diákoknak és arra bíztatják őket, hogy ne engedjenek követeléseikből.

Előrelépésről se tudtak beszámolni az egyetemi vezetők, mint kiderült a két oldal nem jutott egyezségre, a szakadék pedig áthidalhatatlannak tűnik, majd hozzátették, hogy ők maguk a vezetői pozícióikról és nem a tanításról mondtak le, vagyis az egyetem ügyeit tovább viszik és szívesen tanítanának is.

A Vidnyánszkyval folytatott megbeszélésről elárulták, hogy "fagyos légkörben zajlott", ugyanis a meghívás eredetileg Upor Lászlónak, az egyetem lemondott rektorhelyettesének szólt. A tárgyalásról hangfelvétel is készült, amit a kuratóriumnak és a lemondott vezetőknek is megvan. Kihangsúlyozták, hogy heves, de tárgyszerű vita zajlott le, amelynek során kiderült: sem a demokráciafelfogással, sem az egyetem működésével kapcsolatban nincs egyetértés a felek között.